Rekordot döntött a félvezetők eladása októberben

(Az alábbiakban idézetet olvashat a index.hu cikkéből.)
Minden idő rekordját megdöntve októberben 37,09 milliárd dollár értékben adtak el félvezetőket szerte a világban, írja az MTI. Ez 21,9 százalékos növekedés az egy évvel korábbi 30,43 milliárd dollárhoz képest, közölte a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA).
Szeptemberben 35,95 milliárd dollár értékű csipet értékesítettek a világban, így havi összevetésben 3,2 százalékkal nőttek az eladások. John Neuffer, a SIA elnök-vezérigazgatója rámutatott: októberben folytatódott a lenyűgöző ütemű növekedés a félvezetők világpiacán, a havi eladások értéke történelmi csúcsot döntött, és az idei év egészében a 400 milliárd dolláros rekord felé halad.
A növekedést továbbra is részben a memórialapkák iránti erős kereslet hajtja, de a félvezetők minden típusáról elmondható, hogy jóval többet értékesítettek belőlük.
Az előző hónaphoz képest Észak- és Dél-Amerikában nőtt a legnagyobb mértékben, 6,8 százalékkal a mikroprocesszorok eladása. Európában 2,6 százalékkal, Japánban 1,8 százalékkal, Kínában 2,6 százalékkal, az ázsiai- és csendes-óceáni térségben (Japán és Kína nélkül) 1,5 százalékkal bővült a félvezetők eladása.
2016-os és 2017-es éves adatok összehasonlítása, valamint prognózis 2018-ra
Éves összevetésben is Észak- és Dél-Amerikában nőtt a legnagyobb mértékben, 40,9 százalékkal a félvezetők eladása. Európában 19,5 százalékkal, az ázsiai-csendes-óceáni régióban (Japán és Kína nélkül) 16,3 százalékkal, Kínában 19,1 százalékkal, Japánban pedig 10,7 százalékkal emelkedtek az eladások.
A félvezetők nemzetközi kereskedelmével foglalkozó statisztikai intézet (WSTS) arra számít, hogy idén 20,6 százalékkal nő a globális eladások értéke, amely várhatóan 408,7 milliárd dolláron rekordszintet üt meg. A jövő évre mérsékeltebb, 7,0 százalékos növekedést jósol a WSTS.

A teljes cikket olvassa el itt:
http://index.hu/tech/2017/12/07/rekordot_dontott_a_felvezetok_eladasa_oktoberben/

Vissza a friss hírekhez   Vissza a Juno.hu nyitóoldalára

Top hírek