Eltűnik a mindennapi kenyér fogalma, ha nem kapnak pénzt

(Az alábbiakban idézetet olvashat a index.hu cikkéből.)
Újra jelentkezett az egyik legérdekesebb magyar érdekvédelmi szervezet, az NGM volt államtitkárához köthető Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség. A kis csapatról itt vagy itt olvashat bővebben.
És ha már megszólaltak, akkor nagyon izgalmas dolgokat is állítottak a Magyar Időkben. A fő üzenet az volt, hogy közpénzt kérnek a vidéki boltoknak, mert a multik annyival több bért fizetnek az alkalmazottaiknak, hogy azzal lehetetlen versenyezni. Ha nem kapnak pénzt plusz bérre, akkor valószínűleg
kikopik a mindennapi kenyér fogalma.
De nemcsak fogalmakat veszthetünk, hanem olyan mély közgazdasági meglátásokat is kaptunk a szervezettől, mint például:
védhető és vállalható az általuk szeretett piaci szereplők pozitív megkülönböztetése; egymást szorongatják a helyi kereskedők, a legtöbbjük azonban egy idő után bezár, ami költségvetési bevételkiesést jelent; valahogy el kell már venni a multicégek piaci részesedését, egészségtelen és nem kívánt nemzetgazdasági hatásai lehetnek annak, hogy az élelmiszer-forgalmazás 60 százalékát itthon a multinacionális áruházláncok uralják; ha fennmarad a verseny, nem fog eljutni az étel a falvakba. Pontosabban a kisboltok áremelési kényszerben vannak, ami oda vezethet, hogy előbb-utóbb veszélybe kerül a kistelepülések élelmiszer-ellátó rendszere.
Ezért mindent megtesznek, hogy a kormány átvegye az érveiket. Még konkrétabban bizonyos vidéki kereskedelmi cégeknek hűtőre kérnének pénzt, meg bértámogatásra, pályázati formában.

A teljes cikket olvassa el itt:
http://index.hu/gazdasag/2017/12/07/eltunik_a_mindennapi_kenyer_fogalma_ha_nem_kapnak_penzt/

Vissza a friss hírekhez   Vissza a Juno.hu nyitóoldalára

Top hírek